• Volg onsThuisschoonmaak hanteert ten tijde van de coronapandemie een strikt protocol. Met dit protocol trachten wij zowel jou als onze medewerkers zoveel mogelijk tegen het coronavirus te beschermen. Wij vragen onze opdrachtgevers en medewerkers om hun verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om veiligheid, met elkaar in gesprek te blijven over de schoonmaak en elkaar in te lichten in geval van (mogelijke) besmetting. Alleen op deze manier krijgen wij samen met jou het virus onder controle. Wij vragen een ieder om mee te vechten tegen het coronavirus en ons protocol nauw te volgen. 


Samen met elkaar het virus bestrijden


Minimaliseer contact

Minimaliseer het contact met elkaar, spreek van tevoren af ​​hoe je dit doet. Huishoudens kunnen bijvoorbeeld het huis verlaten of tijdens het schoonmaken in een andere kamer gaan zitten.

Afstemmen schoonmaak

Bepaal met elkaar of de schoonmaker meer of verschillende (desinfectie) producten gaat gebruiken. Stem daarbij ook de schoonmaakmaterialen op elkaar af en bespreek de frequentie van schoonmaak.

Koop desinfectieproducten

Koop professionele desinfectieproducten zoals huishoudelijke alcohol of bleekmiddelen, inclusief desinfectiedoekjes of laat deze door jouw schoonmaakkracht door ons leveren.

Blijf met elkaar in contact

Bespreek of het schoonmaken kan doorgaan. Verplaats deze eventueel naar een andere dag in de week of naar een ander tijdstip. Wees flexibel naar elkaar.

Breng elkaar op de hoogte

Bestaat er een risico op infectie? Breng elkaar hiervan tijdig op de hoogte en bespreek met elkaar wat dit risico voor nu betekent.

Anticipeer

Bespreek van tevoren met elkaar of het schoonmaken kan doorgaan om onnodige verplaatsingen naar het huishouden te voorkomen als de schoonmaakafspraak wordt geannuleerd.

Thuisschoonmaak, nu belangrijker dan ooitContactloze reinigingRegelmatig handen wassen

Het is aanbevolen om je handen regelmatig te wassen. Doe dit minimaal 20 seconden en gebruik daarbij een goede desinfecterende zeep of gel. Droog de handen na het wassen goed af. Ook onze medewerkers hebben het dringende advies gekregen om handen te wassen bij aankomst en bij het verlaten van jouw woning.

Bewaar afstand tot elkaar

Hoe lastig ook, zorg dat jij en onze medewerkers voldoende afstand van elkaar houden. Schud geen handen, reik elkaar geen items aan en zie zoveel mogelijk om niet in dezelfde ruimtes met elkaar te verblijven. Houd minimaal 1,5 meter afstand aan en beperk het loopverkeer.

Beschermende kleding en materialen

Draag bij voorkeur een masker ten tijde van de aanwezigheid van de schoonmaakmedewerker. Hij of zij zal indien mogelijk zoveel mogelijk met extra beschermende kleding werken zoals een masker, handschoenen en overschoenen.

Ventileer

Ventileer zoveel als mogelijk is. Zet bij voorkeur de ramen één uur voor aanvang schoonmaak open en laat ook de schoonmaakmedewerker zoveel mogelijk met open ramen en/of deuren werken. Goed ventileren is essentieel gebleken bij het bestrijden van het virus.

Desinfectie

Desinfecteer zoveel goed jouw deurklinken, handvatten, lichtschakelaars en andere aanraakpunten. Doe dit zelf bij voorkeur dagelijks. Uiteraard zullen ook wij ten tijde van de schoonmaak bij jou deze en andere zaken goed reinigen en ontsmetten.

Dweilen

Vloeren dweilen, of zoals officeel genoemd moppen, doen wij in een zigzaggende beweging. Wij maken gebruik van een vlakmop waarbij wij eerst langs de randen van de te dweilen ruimte zullen gaan om vervolgens via een zigzaggende beweging jouw vloer professioneel zullen reinigen. Zorg dat de vloeren daarom zoveel mogelijk leeg zijn.

Ontsmetten

Tijdens elke schoonmaakbeurt zullen onze medewerkers extra aandacht geven aan onder andere het ontsmetten van keukens, keukenapparatuur en 'high touch' ruimtes.

Afval verwijderen

Afval en ander wegwerpmateriaal zoals bijvoorbeeld wegwerphandschoenen en maskers zullen wij na schoonmaak onmiddellijk afvoeren. Ons advies hierin is om ook zelf hierin dagelijks zorg te dragen.
Een offerte aanvragen kan te allen tijde. Na ontvangst van jouw aanvraag ontvang jij binnen 24 uur onze offerte voor de schoonmaak van jouw woning. Deze offerte is geldig tot aan de in de offerte genoemde datum. Wel zien wij de kennismakingsgesprekken tot een minimum te beperken. Hoe minder 'persoonlijk' contact, hoe veiliger.  

Om alle risico's op een eventuele besmetting met COVID-19 of andere besmettelijke ziektes zoals bijvoorbeeld een verkoudheid of griep vragen wij jou, en je medebewoners, om zoveel mogelijk niet - of in ieder geval met een maximum van 2 personen uit het eigen huishouden - aanwezig aanwezig te zijn. Bij voorkeur verlaat iedereen tijdens de schoonmaak de woning of verblijft met in een andere ruimte als waar onze medewerkers bezig zijn met de schoonmaak. Uiteraard maken wij voor kinderen tot 12 jaar een uitzondering. 

Wanneer jij ziek bent verzoeken wij jou tijdig jouw schoonmaakkracht in te lichten. In geval van een Corona-gerelateerde besmetting zullen wij niet langskomen. Ook in het geval van andere ziekteverschijnselen zoals bijvoorbeeld een zware verkoudheid of griep komen onze medewerkers niet langs. Dit om verdere besmettingen te voorkomen. De voor op dat moment niet uitgevoerde schoonmaakbeurt zal op een ander moment worden ingehaald of indien deze geheel vervalt zal deze in mindering gebracht op de factuur. 

Blijk jij besmet te zijn met het coronavirus? Laat dit dan zo spoedig mogelijk weten aan onze medewerker. Tevens verzoeken wij jou om ook ons kantoor in te lichten over jouw besmetting. Wij zullen vanaf dat moment de bewuste medewerker per actief op non actief zetten en zo snel mogelijk laten testen op COVID-19. Uiteraard geldt ook dat wanneer één van onze medewerkers besmet is en werkzaam bij jou, jij dit zo spoedig mogelijk van ons zult vernemen. Ook in dat geval vragen wij jou om je snel te laten testen.